ایمپلت دندان

ایمپلنت

روش هایی که برای جایگزینی دندان های از دست رفته می توان به کار گرفت مانند ایمپلنت!
میلیون ها آدم بروی این کره خاکی هستند که دندان هایشان را از دست داده اند و با این وضعیت دست و پنجه نرم می کنند. تقریبا ۲۶درصد از افراد ۷۰ ساله و یا ببشتر، هیچ دندانی دیگر برایشان نمانده، اما بالاخره ممکن است هرکسی دندانش را بر اثر هر اتفاقی از دست بدهد. این اتفاق می تواند منجر به افتادن دندان شود یا شکستن دندان.راه های بسیاری هست که برای درمان های اورژانسی استفاده می شوند و لبخند زیبایی را به بیمار هدیه می دهند.
از دست دادن دندان لبخندتان را تخریب می کند، اگر هم که چندین دندان یا همه آن ها باشد که کلا توانایی غذا خوردن و لذت آن را از شما می گیرد.البته که می توان دندان ها را نگه داشت، اما همیشه این امر ممکن نیست. گاهی اوقات دندان می شکند، یا عفونت می کند، در نتیجه انقدری عمر نمی کند.
سه راه حل برای اینکه دندان های از دست رفته تان برگردد :
۱ : هیچ کاری نکنید
این توصیه هیچ دندانپزشکی به بیمارانش نیست، اما برخی اوقات به بیمارانی که اغلب تصمیم شان براین است که دندان نگذارند، گفته می شود. کاملا واضح است که اولین مشکل در چنین موردی، از بین رفتن ظاهر است. دندان های از دست رفته خود نوعی چشم درد هستند. دوما، تعمیر نکردن دندان های افتاده می تواند منجر باعث شود دندان هایی که در دهان هنوز مانده اند، تغییر جهت دهند.
اگر همه دندان هایتان را از دست داده اید، یا کلا دندان های یک فک را از دست داده اید، عملا بایت تان به مشکل برمی خورد. هیچ وقت نمی توانید غذایی که دوست دارید بخورید.
۲ : بریج کنید یا دندان های مصنوعی بگذارید
بریج ها تقریبا صدها سال است که در دندانپزشکی استفاده می شود. این نوع از ترمیم یک سری از روکش هاییست که فاصله ای که بین دندان های از دست رفته به وجود آمده را می بندد. بریج دندان عملکرد دندان را تا سال ها می تواند حفظ کند، اما واقعیت این است که باید بخشی از دندان ها تراشیده شوند تا بتوان به دندان از دست رفته کمک کرد و از آن حمایت کرد.

اگر فواصلی در بین دندان هایتان افتاده، دندان های مصنوعی دومین انتخابی می باشند که می توانند جایگزین دندان های از دست رفته تان شوند. طوری که عملکرد بایت را دوباره به دندان هایتان بر می گردانند. پروتزهای امروزی به طور فوق العاده ای عمر می کنند و دوام دارند. پروتزهای تکه ای (برای دندان هایی که فاصله بین شان خیلی بزرگ است) یا یک دست کامل (برای کل دندان های از دست رفته). در حالی که دندان مصنوعی ها هم به نظر عالی می رسند، اما باید عملکردشان هم خوب باشد و تبدیل به یک مشکل نشوند. مطالعات نشان داده که اکثر آن هایی که دندان مصنوعی دارند، تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد از عملکرد دندان های طبیعی به آن ها برگشته است. زمانی که دندان ها از دست می روند، استخوان فک تحلیل می رود. به خاطر همین است که فیت کردن دندان های مصنوعی کمی سخت می باشد.

۳ : ایمپلنت دندان را جایگزین دندان های مصنوعی تان کنید
ایمپلنت های دندان قدرتمندترین انتخاب جایگزین برای دندان های از دست رفته تان می باشند. تقریبا توانایی های همان دندان های طبیعی را دارند و با مراقبت های درست و کامل عمر طولانی خواهند داشت. دنتال ایمپلنت از تیتانیوم ساخته شده، یک ماده ای که به طور طبیعی می تواند با استخوان ادغام شود. یک نکته بسیار مهم که به خاطر آن می توان با اطمینان از ایمن بودن دنتال ایمپلنت در استخوان فک گفت. به این معنا که دندان های جدیدتان جایشان محکم است و می توانید لبخندی زیبا مثل یک جوان داشته باشید. با استحکامی که ایمپلنت دندان دارد، راحت می توان هرچیزی را با آن ها خورد؛ حتی بعد از انجام ایمپلنت.

 

ایمپلنت دندان و پاسخ تمام سوالات؟

برای جایگزینی دندان از دست رفته، معمولا دندانپزشک استفاده از روش ایمپلنت دندان را توصیه می کند. در این شرایط، سوالات زیادی در ارتباط با روند انجام کار، هزینه کلی، انتظارات دوره درمان و مراقبت های پس آن برای شما پیش می آید. همیشه می توانید این سوالات را از دندانپزشک بپرسید.
ایمپلنت دندان دقیقا چیست؟
ایمپلنت دندان یک پیچ تیتانیومی است که به قدر کافی استحکام دارد که در فک قرار گیرد و تاجی به عنوان دندان مصنوعی روی آن قرار گیرد. زمانی که پیچ و پست در فک قرار گیرند، دندانپزشک کار را با قرار دادن تاج روی آن تمام می کند. بسیاری از افراد به غلط تصور می کنند که ایمپلنت یک تکه است و جایگزین دندان می شود، اما در واقع ایمپلنت تنها جایگزین ریشه دندان می شود و از قسمت های مختفی تشکیل شده است.
چرا افراد از ایمپلنت استفاده می کنند؟
در صورتی که بیمار یک یا چند دندان خود را از دست داده باشد، استفاده از ایمپلنت توصیه می شود. از دست رفتن دندان مشکلات متعددی به وجود می آورد، از جمله اشکال در خوردن و حرف زدن و از دست رفتن تراکم استخوان فک.
زمانی که ایملپنت در دهان جای می گیرد، دیگر لازم نیست بیمار با فضای خالی در دهان خود کنار بیاید. بیمار از لبخند خود احساس رضایت می کند و می تواند بدون ترس از موقعیت خجالت آور در اجتماع شرکت کند. ایملپنت دندان به بیمار لبخند زیبا، اعتماد به نفس و توانایی غذا خوردن بدون مشکل می دهد.
آیا ممکن است بدن ایمپلنت را پس بزند؟
به ندرت ممکن است بدن یک فرد ایمپلنت دندان را پس بزند. استخوان فک به خوبی ایمپلنت را می پذیرد و موارد نادری از پس زدن ایمپلنت در اثر آلرژی به تیتانیوم دیده می شود. یکی از دیگر دلایل شکست درمان، عدم مراقبت از ایمپلنت توسط بیمار است. بدون رعایت بهداشت دهان و دندان، دندان می پوسد و می افتد. ایمپلنت دندان نیز از این امر مستثنی نیست. برای اطمینان از عملکرد ایمپلنت، رعایت بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از بیماری لثه ضروری است.
آیا ایملپنت قابل دیدن است؟
هیچ کس، حتی خودتان، نمی توانید بگویید دندانتان ایمپلنت شده است. ایمپلنت به نحوی طراحی شده است که کاملا مشابه دندان طبیعی باشد. دندانپزشک رنگ و سایز آن را با سایر دندان ها مطابقت می دهد. تنها روش تشخیص وجود ایمپلنت در دهان یک فرد استفاده از رادیوگرافی دندان است که فلز جای گرفته در فک را مشخص می کند.
عمر ایمپلنت چقدر است؟
در صورت مراقبت صحیح، ایمپلنت تا ۴۰ سال عمر می کند. در واقع، بیماری که به طور مرتب مسواک می زند، نخ دندان می کشد و معاینات سالانه خود را جدی می گیرد، می تواند مطمئن باشد که تا آخر عمر مشکلی نخواهد داشت. با وجودی که نمی توان عمر ایمپلنت را تضمین کرد، اما دندانپزشک توصیه های لازم برای مراقبت صحیح از ایمپلنت را به شما خواهد کرد. با رعایت این توصیه ها می توان اطمینان داشت که شانس بالایی وجود دارد که ایمپلنت تا پایان عمر در دهان بیمار باقی بماند.
احتمال شکست درمان چقدر است؟
نرخ موفقیت درمان ایمپلنت دندان در حدود ۹۵ درصد است. در این زمینه تخصص و تجربه دندانپزشک اهمیت زیادی دارد. مراجعه به یک جراح ماهر و با تجربه می تواند موفقیت درمان را تا ۹۵ درصد تضمین کند.
چه زمانی باید برای دریافت ایمپلنت مراجعه کرد؟
به محض اینکه دندانی را از دست دادید، برای دریافت ایمپلنت مراجعه کنید. موفقیت درمان به تراکم استخوان فک بستگی دارد. با گذشت زمان، استخوان فک در نبود ریشه دندان تحلیل می رود و برای دریافت ایمپلنت تضعیف می شود. در این شرایط، پیش از دریافت ایمپلنت بیمار باید تحت جراحی پیوند استخوان فک قرار بگیرد.برای پیشگیری از این جراحی، به محض از دست دادن دندان های خود با دندانپزشک مشورت کنید.
آیا ایمپلنت به مراقبت خاصی نیاز دارد؟
مراقبت از ایمپلنت به همان روش دندان طبیعی انجام می شود. رعایت رژیم غذایی سالم، بهداشت دهان و دندان و معاینات سالانه عمر ایمپلنت را تضمین می کنند. برای سلامت لثه ها، هر روز باید نخ دندان بکشید.
آیا جراحی ایمپلنت دندان دردناک است؟
بسیاری از بیماران می توانند با استفاده از تایلنول و ادویل درد خود را در فاصله ۲ تا ۵ روز پس از جراحی کنترل کنند. اگر بیمار تحت جراحی پیوند استخوان یا دریافت همزمان چندین ایمپلنت قرار گرفته باشد، درد پس از جراحی بیشتر خواهد بود. در این شرایط، جراح داروهای ضد درد مناسبی را برای شما تجویز خواهد کرد.
جراحی چقدر طول می کشد؟
قرارگیری یک ایمپلنت حدود سی دقیقه زمان می برد، اما یک جراحی پیچیده می تواند بیشتر از ۳ تا ۴ ساعت طول بکشد. پس از قرارگیری ایمپلنت در فک، بیمار باید چند ماه بعد برای مراحل بعدی درمان مراجعه کند تا در این فاصله ایمپلنت به خوبی در فک جای گیرد. سپس، مرحله قرار گیری تاج روی ایمپلنت انجام می شود.
آیا سیگار کشیدن موفقیت درمان را تحت تاثیر قرار می دهد؟
احتمال شکست درمان در کسانی که سیگار می کشند، چهار برابر افراد غیر سیگاری است. سیگار کشیدن باعث تحلیل و بیماری لثه می شود. در نتیجه ساختار حامی ایمپلنت با گذشت زمان تضعیف می شود. توصیه می شود پس از دریافت ایمپلنت، سیگار کشیدن را ترک کنید.
چه سنی برای دریافت ایمپلنت بسیار مسن است؟
پس از طی دوره بلوغ، دریافت ایمپلنت در هر سنی امکان پذیر است. در صورتی که بیمار بسیار جوان باشد، استخوان فک هنوز در حال رشد است و این امر قرارگیری ایمپلنت را تحت تاثیر قرار می دهد. به جز این گروه سنی، دریافت ایمپلنت برای تمام افراد سالم امکان پذیر است.
آیا می توانم ایمپلنت را از دهان خارج کنم؟
خیر! این روش برخلاف دندان مصنوعی متحرک نیست. همین امر از مزایای آن به شمار می رود و ثبات خوبی برای جویدن تمام مواد غذایی ایجاد می کند.
کل روند درمان چقدر طول می کشد؟
پس از معاینه اولیه، تمام مراحل حدود شش تا هشت ماه طول می کشند، مگرآنکه به یک جراحی پیچیده مانند پیوند استخوان نیاز باشد. در جلسه اول، ایمپلنت در فک قرار داده می شود. سپس ایمپلنت با بافت لثه پوشش داده می شود تا با استخوان به خوبی جوش بخورد. پس از این مرحله با یک بریج یا دندان مصنوعی موقت به خانه بازگردانده می شوید. ۳ تا ۵ ماه بعد برای قرارگیری پست روی ایمپلنت باید دوباره مراجعه کنید. پس از قرارگیری پست روی ایمپلنت، تاج روی آن سوار می شود. این مرحله ممکن است در یک جلسه انجام شود یا برای یافتن رنگ و سایز مناسب لازم باشد چندین بار مراجعه کنید.
آیا برای جراحی باید مرخصی بگیرم؟
بسیاری از بیماران روز بعد از جراحی می توانند به زندگی روتین خود بازگردند. اما همه چیز به شرایط بدنی شما و پیچیدگی جراحی بستگی دارد. برخی از بیماران ترجیح می دهند یک یا دو روز در خانه استراحت کنند تا زخم بهبود یابد.