باردار

فقط به این دلیل که شما باردار هستید، مراقبت های مربوط به دندان متوقف نمی شود و شما باید مرتب به دندان پزشکی مراجعه کنید.
در واقع، اهمیت این مسأله به خاطر حفظ سلامت کل بدن است. هنگامی که باردار هستید، ریسک ابتلاء شما به پوسیدگی دندان، بیماری های لثه ای و دیگر بیماری های مربوط به دندان بیشتر است.
متأسفانه، هنوز این باور غلط وجود دارد که وقتی شما باردار هستید نباید به دندان پزشک مراجعه کنید زیرا این کار برای نوزاد شما خطرناک است.

آیا رفتن یک خانم باردار به دندان پزشکی بلامانع است؟

نه تنها می توانید در دوران بارداری به دندان پزشکی مراجعه کنید، بلکه این امری واجب است.
رها کردن پوسیدگی دندان، بیماری های مربوط به لثه و دیگر مشکلات سلامتی بدن کاری بسیار خطرناک است که تأثیر منفی روی سلامت خودتان و نوزادتان دارد.
توصیه ما به شما این است که وقتی باردار هستید مرتب به دندان پزشکی مراجعه کنید. همواره باید شش ماه یک بار به دندان پزشک مراجعه کرد. اما ممکن است که دندان پزشک معتقد باشد که شما در دوران بارداری به دفعات نزد او بروید و از سلامت دهان و دندان خود پیش از بارداری مطمئن شوید.

آیا عکسبرداری از دندان برای یک خانم باردار مضر است؟

یکی از نگرانی هایی که اغلب مردم دارند این است که یک زن باردار نباید در معرض اشعه ی ایکس قرار بگیرد در حالی که اشعه ی ایکس مدرن دوز تابش آن بسیار پایین است ولی با این حال دندان پزشک معمولاً با یک پیش بند سربی از خانم باردار محافظت می کند.
با وجود این که اشعه ی ایکس بی خطر است اما ممکن است دندان پزشک شما در سه ماهه اول بارداری شما را از آن منع کند.

آیا پوسیدگی دندان بر حاملگی تأثیر دارد؟

اگر پوسیدگی دندان به درون یعنی عصب ها رخنه کند بسیار دردناک خواهد بود. درمان ریشه ی دندان روشی مناسب برای متوقف کردن دندان درد است.

همواره دندان پزشک ها می خواهند تا جایی که ممکن است یک دندان را ترمیم کنند ولی گاهی اوقات مجبور می شوند که دندانی را که نمی شود برایش کاری کرد را بکشند.

کشیدن دندان را در هر دوره ای از بارداری می شود انجام داد اما برخی از دندان پزشک ها معتقدند که بهتر است در سه ماهه دوم این کار انجام شود، چون اغلب دندان پزشک ها معتقدند که در سه ماهه اول بهتر است خانم باردار از اشعه ایکس دور باشد و در دوره سه ماهه سوم هم یک خانم باردار نباید به مدت طولانی به کمر بخوابد. پس اکثر آنها کشیدن دندان را در سه ماهه ی دوم انجام می دهند.

درمان پریودنتال

با مطالعه بر روی 823 زن باردار در هفته ی 13 تا 21 حاملگی مشخص شد كه رسیدگی به عصب برای پریودنتیت که در صورت لزوم از بی حسی موضعی نیز استفاده شود باعث افزایش نتایج مضر برای جنین نمی شود، اما میزان زایمان های زودرس را کاهش داد. علاوه بر این، یک آزمایش کنترل شده ی تصادفی از 870 زن بارداری که تورم لثه داشتند نشان داد که درمان (یعنی کنترل پلاک، مقیاس گذاری و شستشوی روزانه با 0.12٪ کلرهگزیدین) و نگهداری (به عنوان مثال روتین بهداشت دهان و دندان و تخلیه دستی پلاک لثه هفته ای 2 تا 3 بار تا زمان زایمان) به طور قابل توجهی زایمان زودرس یا میزان LBW را کاهش می دهد. (P =.0009)

بی حسی موضعی

استفاده از داروهای بی حسی موضعی به عنوان داروی کمکی در 823 زن بارداری که تحت درمان پریودنتال بودند هیچ پیامد زیان آوری برای جنین نداشته است. علاوه بر این، یک به روزرسانی در مجله ی انجمن دندانپزشکی کانادا اظهار داشت که استفاده از بی حسی موضعی در دوران بارداری بی خطر است. با این حال همچنین تأکید می کند که برای کاهش احتمال تزریق داخل عروقی تنفس باید انجام شود.

نتیجه
درمان دندانپزشکی برای بهداشت مطلوب دهان که شامل دوران بارداری نیز می شود ضروری است. بهترین. مام مراجعه ۳ماه دوم بارداری است،ویزیت های منظم دندانپزشکی می تواند شامل استفاده از اسکن اشعه ایکس، برداشتن پلاک،بی حسی موضعی یا پر کردگی های آمالگام باشد. انجام مداخلات برای پیشگیری و درمان پریودنتیت یا استفاده از بی حسی موضعی در دوران بارداری با افزایش خطر در رشد جنین ارتباطی ندارد. در عوض، عواقب نامطلوب حاملگی مانند LBW، زایمان زودرس و پره اکلامپسی در بانوانی که درمان را دریافت نکرده اند اتفاق می افتد. علاوه بر این، نشان داده نشده که استفاده از آمالگام یا اسکن اشعه ایکس دندان در دوران بارداری خطر جنین را افزایش دهد. سلامتی دهان و دندان در دوران بارداری برای سلامتی کلی مادران منتظر و نوزادان شان از اهمیت بالایی برخوردار است